Nico Rosberg, Williams'da geçirdiği dört yılın ardından, İngiliz ekibinedn sezon sonunda ayrılacağını doğruladı.
Basında, Brawn GP'ye transfer olacağı haberleri çıkan Rosberg, bugün yaptığı açıklamada, 2010'da yarış kazanan bir araçla mücadele etmek istediğini belirtti.
24 yaşındaki Alman pilot, Williams'la sözleşmesinin sezon sonunda sona ereceğini ve takımdan ayrılacağını söyleyerek, "Bu Williams'la çıkacağım son yarış. Bu bana biraz tuhaf geliyor, çünkü dört beş yıl sadece bir takımda görev yaptım. Oldukça uzun bir süre" dedi.
Williams'da herkesle çok iyi ilişkiler içinde olduğunu ifade eden Rosberg, "Mekanikerlerle, herkesle uyumlu bir dönem geçirdim. O yüzden ayrılmak tuhafıma gidiyor" diye konuştu.
Rosberg, "Bu münasebetle takıma da teşekkür etmek istiyorum, çünkü benim kariyerim için ellerinden geleni, iyi olan herşeyi yaptıklarına inanıyorum. Özellikle de Sir Frank, Adam Parr, Sam Michael ve Patrick'e, bu süre içinde kariyerime verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Hepsine çok çok teşekkürler" dedi.
Rosberg ayrıca, "Gelecem konusunda konuşmak istemiyorum. Sadece şu kesin, artık Williams'da olmayacağım" ifadelerini kullandı.