Facebook’un yaptığı ayıp!




Facebook ve diğerleri… Tüm sosyal ağ siteleri sildiğiniz resimleri veritabanı altında tutuyor.


Dünya üzerinde büyük bir rağbet gören sosyal ağ siteleri, gündelik hayatımızda mutlaka bir sefer uğradığımız adresler haline geldi. Profillerimize yüklediğimiz resimleri bir gün sildiğimizde veya profilimizi kapattığımızda, resimlerimiz tamamen siliniyor mu?

Cambridge Üniversitesinde yapılan bir araştırma, acı gerçekleri ortaya çıkardı. Toplam 7 sosyal ağ sitesinde yapılan çalışma, aynı sonucu verdi.

Üye olduktan sonra resimlerini yükleyen öğrenciler, daha sonra URL adreslerini bir kenara kaydettiler. Resimlerini daha sonra silen öğrenciler tam 30 gün sonra tekrar URL adresini açtıklarında, karşılaştıkları manzara karşısında bir acı gerçeği daha ortaya çıkardılar. Sitelerin veritabanından silinmeyen resimlerin URL adresleri hala aktifti. Buradan çıkardığımız sonuç; Facebook ve diğer sosyal ağ sitelerinin bilgi datasında, silinen tüm bilgiler hala tutuluyor. İşte çalışmaların yapıldığı siteler:

Bebo, Facebook, hi5, LiveJournal, MySpace, SkyRock, ve Xanga