2009 yılında Polonya’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’nda yer alabilmek için eleme grubu maçları oynayan ve C Grubu’nda namağlup lider durumda bulunan A Milli Takım, çarşamba günü 19:30’da Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Belçika’yı konuk edecek. A Milli Takım’ın eleme gruplarında evinde oynayacağı son maç olan Belçika maçı NTV Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.
Belçika ile C Grubu’ndaki ikinci maçında deplasmanda karşılaşan millilerimiz, rakiplerini 78-63’lük skorla mağlup etmişti.
Millilerimizde geride kalan 4 maç sonunda Kerem Gönlüm 13.8 sayı ile en skorer oyuncumuz olurken, Ersan İlyasova da 9 ribaund ortalaması ile pota altının en etkili ismi oldu. Hidayet Türkoğlu ise 3.8 asist ortalaması ile bu kategoride ilk sırada yer aldı. Millilerimizde ayrıca Ender Arslan ve Hidayet Türkoğlu 12’şer, Ersan İlyasova 11 ve Oğuz Savaş ile Kerem Tunçeri de 10.3’lük sayı ortalamaları ile takımdaki çift haneli rakamlara ulaşan oyuncular oldular.
C Grubu’nda Abdi İpekçi Spor Salonu’nda ağırlayacağımız Belçika ise 1 galibiyet ve 3 mağlubiyet ile grubunda 3. sırada yer alıyor. C Grubu’nda sadece Ukrayna’yı 72-61’lik skorla yenen Belçika, oynadığı diğer 3 maçından sahadan mağlubiyetle ayrıldı.
Rakibimiz Belçika’da Christophe Beghin 13.8’lik sayı ortalaması ile takımın en skorer oyuncusu olurken, aynı zamanda 6 ribaund ortalaması ile de pota altının da etkili ismi oldu. Roel Moors ise 2.5 asist ve 1.5 top çalma istatistikleri ile mücadele etti. Belçika’da ayrıca Van Rossom 11.5 ve Dimitri Lauwers de 9.5 sayılık ortalaması ile takımın diğer etkili oyuncuları oldular.